Eric Laarakker

Eric Laarakker
Holistisch dierenarts, oprichter en eigenaar van Healthcare-Academy Den Hoek

Eric Laarakker heeft sinds zijn afstuderen in 1992 aan de faculteit diergeneeskunde gewerkt als holistisch dierenarts en onderzoeker.

Tijdens zijn studie diergeneeskunde was Eric Laarakker al overtuigd dat, naast Westerse geneeskunde, ook andere behandelmethoden en -visies zoals Oosterse Geneeskunde essentieel zijn om een dier of mens in zijn totaliteit te helen. Daarom heeft hij na zijn studie diergeneeskunde ook nog de opleidingen Chiropraxie, Osteopathie, Manuele therapie, Fytotherapie, Klassieke homeopathie, Chinese acupunctuur, Japanse acupunctuur, neuraaltherapie en andere energetische behandelmethoden gevolgd en met succes afgerond.

De kennis en brede praktijkervaring in holistische diergeneeskunde die hij in de vele jaren heeft opgedaan, heeft zijn overtuiging en visie op dit vlak alleen maar verder ontwikkeld en verdiept.

In de loop van de jaren heeft Eric een holistisch protocol ontwikkeld waarin vele therapieën elkaar complementeren. Door dit holistische protocol zijn zowel vele paarden, honden, katten en andere kleine huisdieren, als mensen met succes behandeld nadat ze waren ‘opgegeven’ door de reguliere Westerse (dieren)artsen.

Eric is als onderzoeker nauw betrokken bij het internationale onderzoeksinstituut Water & Light BV. Water & Light doet onderzoek naar de gezondheid en kwaliteit van gewas en voeding voor mens en dier. In hun laboratorium is een technologisch platform ontwikkeld wat gespecialiseerd is in de rol van ‘biophotonics’, water, licht en Systeem-fysiologie in levenswetenschappen. Dit onderzoek wordt gekenmerkt door een multidisciplinair team van verschillende universiteiten en onderzoeksbedrijven. De focus hierbij ligt op het ontwikkelen van nieuwe concepten en baanbrekende verbeteringen in de reeds bestaande biofotonen-technologie.

Daarnaast is Eric als onderzoeker/ ontwikkelaar actief in het ontwikkelen van producten en nieuwe behandelmethoden in Systeemgeneeskunde.
Zo heeft hij, naast nog andere medicaties, ook de Phytonics-reeks ontwikkeld. Een serie 100% natuurlijke gezondheidsproducten, in samenwerking met NML Health.

Eric is docent bij verschillende opleidingsinstituten en geeft lezingen in zowel Nederland als in het buitenland. Hij is auteur van het boek ‘Paardentypen’ (2007), waarin hij de verschillende karaktertypen bij paarden beschrijft gebaseerd op de Chinese Vijf Elementen-leer. Het boek is verkrijgbaar in het Nederlands en het Engels. Hij is coauteur van het boek ‘Het tevreden paard’ (2009) dat gaat over paardenwelzijn in de praktijk.

Eric is een geïnspireerd mens, toegewijd aan het voortzetten van zijn activiteiten als holistisch dierenarts, onderzoeker, ontwikkelaar en docent. Daarnaast vindt hij het heerlijk om tijd met zijn gezin en vrienden door te brengen, alsook bosritten te maken op zijn Arabische volbloed-hengst Hassan.

Winkelwagen
Scroll naar boven