Het team

 Drs. Eric Laarakker – Holistisch dierenarts, oprichter en eigenaar van Healthcare-Academy Den Hoek

Eric Laarakker heeft sinds zijn afstuderen in 1992 aan de faculteit diergeneeskunde gewerkt als holistisch dierenarts en onderzoeker.

Tijdens zijn studie diergeneeskunde was Eric Laarakker al overtuigd dat, naast Westerse geneeskunde, ook andere behandelmethoden en -visies zoals Oosterse Geneeskunde essentieel zijn om een dier of mens in zijn totaliteit te helen. Daarom heeft hij na zijn studie diergeneeskunde ook nog de opleidingen Chiropraxie, Osteopathie, Manuele therapie, Fytotherapie, Klassieke homeopathie, Chinese acupunctuur, Japanse acupunctuur, neuraaltherapie en andere energetische behandelmethoden gevolgd en met succes afgerond.

De kennis en brede praktijkervaring in holistische diergeneeskunde die hij in de vele jaren heeft opgedaan, heeft zijn overtuiging en visie op dit vlak alleen maar verder ontwikkeld en verdiept.

In de loop van de jaren heeft Eric een holistisch protocol ontwikkeld waarin vele therapieën elkaar complementeren. Door dit holistische protocol zijn zowel vele paarden, honden, katten en andere kleine huisdieren, als mensen met succes behandeld nadat ze waren ‘opgegeven’ door de reguliere Westerse (dieren)artsen.

Eric is als onderzoeker nauw betrokken bij het internationale onderzoeksinstituut Water & Light BV. Water & Light doet onderzoek naar de gezondheid en kwaliteit van gewas en voeding voor mens en dier. In hun laboratorium is een technologisch platform ontwikkeld wat gespecialiseerd is in de rol van ‘biophotonics’, water, licht en Systeem-fysiologie in levenswetenschappen. Dit onderzoek wordt gekenmerkt door een multidisciplinair team van verschillende universiteiten en onderzoeksbedrijven. De focus hierbij ligt op het ontwikkelen van nieuwe concepten en baanbrekende verbeteringen in de reeds bestaande biofotonen-technologie.

Daarnaast is Eric als onderzoeker/ ontwikkelaar actief in het ontwikkelen van producten en nieuwe behandelmethoden in Systeemgeneeskunde. Zo heeft hij, naast nog andere medicaties, ook de Phytonics-reeks ontwikkeld. Een serie 100% natuurlijke gezondheidsproducten, in samenwerking met NML Health. (www.phytonicsmed.com)

Eric is docent bij verschillende opleidingsinstituten en geeft lezingen in zowel Nederland als in het buitenland. Hij is auteur van het boek ‘Paardentypen’ (2007), waarin hij de verschillende karaktertypen bij paarden beschrijft gebaseerd op de Chinese Vijf Elementen-leer. Het boek is verkrijgbaar in het Nederlands en het Engels. Hij is coauteur van het boek ‘Het tevreden paard’ (2009) dat gaat over paardenwelzijn in de praktijk.

Eric is een geïnspireerd mens, toegewijd aan het voortzetten van zijn activiteiten als holistisch dierenarts, onderzoeker, ontwikkelaar en docent. Daarnaast vindt hij het heerlijk om tijd met zijn gezin en vrienden door te brengen, alsook bosritten te maken op zijn Arabische volbloed-hengst Hassan.

 

Claudia de Gooijer-Kant – Coördinator en docent

Als coördinator is Claudia het eerste aanspreekpunt van de Healthcare-Academy Den Hoek voor cursisten, docenten en externe betrekkingen. Na haar HBO-opleiding Personeel & Organisatie werkte ze gedurende een aantal jaar bij o.a. Oostnet Taxi/ Connection (kwaliteitsproject) en Akzo Nobel Information Services (HRM-planning van SAP-consultants). Hierna is ze bij het familiebedrijf gaan werken en samen met haar vader heeft ze een autorijschool gerund tot het bedrijf werd overgenomen in 2001.

In 2000 begon er wat te kriebelen om de overstap te maken naar een op de holistisch gezondheidszorg gebaseerde praktijk en levensstijl, en begon ze daarom een HBO-opleiding Natuurgeneeskunde voor Dieren, die ze in 2007 met succes heeft afgerond. Tijdens deze opleiding ontmoette ze Eric Laarakker en raakte geïnspireerd door zijn innovatieve visie en holistische geneeskunde. In september 2001 begon ze als assistent voor de Holistische Praktijk voor dier en mens Den Hoek. In 2006 maakte ze de overstap van het werken voor de praktijk, naar  STEHD (Stichting Educatie Holistische Diergeneeskunde), waar ze de dagelijkse bedrijfsvoering deed. Nu is ze penningmeester en secretaris van deze stichting. In 2011 zijn de opleidingen van STEHD overgenomen door Healthcare-Academy Den Hoek en Claudia is daarmee ook coördinator van dit opleidingsinstituut geworden.

Naast het coördineren van de opleidingen is ze ook docent in de Connectie-sensor cursus en de Lecher-antenne cursus.

In 2015 is Claudia de HBO-opleiding Zen-Shiatsu in Amsterdam begonnen en is in juni 2019 afgestudeerd. Ze heeft haar eigen praktijk opgezet, genaamd Zencourage, voor Zen-Shiatsu en holistische gezondheidszorg, bij haar thuis in Ruinerwold. Ze houdt ervan om haar vrije tijd met familie, vrienden en haar dieren (paarden, mini varkens, honden, katten en een aantal kippen) door te brengen.

 

Drs. Aleid Hillebrand – Holistisch dierenarts, docent en  contextuele & organisatorische ondersteuning bij Healthcare-Academy Den Hoek

Na het afstuderen aan de faculteit diergeneeskunde van de Universiteit van Gent in België, is Aleid naar het Verenigd Koninkrijk gegaan en heeft daar als dierenarts voor gezelschapsdieren in een aantal verschillende praktijken in Engeland en Wales gewerkt. Helaas dwong haar gezondheid ertoe om te stoppen met werken, maar dit bracht wel de mogelijkheid om de holistische therapieën zelf aan den lijve te ondergaan. Na weer voor een groot deel hersteld te zijn, besloot ze de IVAS opleiding Veterinaire acupunctuur te gaan doen. Omdat ze zo geïnspireerd en enthousiast was geworden door de Oosterse filosofie en acupunctuur, is ze in 2017 aan de TCMA opleiding acupunctuur (voor mensen) begonnen om nog meer hierover te leren en om uiteindelijk ook mensen te kunnen behandelen.

Ze is werkzaam als holistisch dierenarts voor gezelschapsdieren, met name honden, katten en konijnen en geniet er van het positieve effect van acupunctuur en de holistische behandeling bij deze dieren. Twee dagen per week werkt ze op de praktijk Den Hoek. Daarnaast ondersteunt ze Claudia bij het werk voor de Healthcare-Academy als er extra hulp nodig is.

Ze geeft af en toe gastlessen anatomie en pathologie voor het Wellant college voor de paraveterinaire studenten en houdt af en toe lezingen. De meeste recente lezingen waren ‘Karaktertypen, de Vijf Elementen bij hond, kat en konijn’ en ‘Acupunctuur en neurofysiologie’. Andere onderwerpen waren o.a. ‘vaccineren en titerbepaling’ en ‘Ziekte van Lyme, CVS/ ME, fibromyalgie, hypothyreoïdie’ samen met Eric Laarakker.

1992 – 1998 Diergeneeskunde (RUG – België)
2014 Lecher-antenne cursus
2015 Connection sensor cursus
2015 – 2017 IVAS Veterinaire Acupunctuur
2017 – present TCMA Acupunctuur

 

Dr. Linda Boggie – Veterinair acupuncturist (CVA, FAAVA), Cursus-coördinator en docent TCM opleidingen (Veterinaire Acupunctuur, Veterinaire Chinese Kruiden opleiding, Voeding-therapie)

Dr. Linda Boggie studeerde in 1987 af aan de Colorado State University College of Veterinary Medicine (VS). In 1995 werd zij gediplomeerd veterinair acupuncturist bij de International Veterinary Acupuncture Society (IVAS) en begon acupunctuur toe te passen in haar dagelijkse praktijk voor gezelschapsdieren. In 2004 rondde ze de opleiding Chinese Kruiden af aan het Chi Instituut. In 2014 werd zij ‘Fellow’ bij de American Academy of Veterinary Acupuncturists.

In 2003 verhuisde Linda naar Nederland en heeft samen met haar man, gespecialiseerd in tandheelkunde en orthopedie voor gezelschapsdieren, een integratieve praktijk in Deventer. Sinds 1998 geeft ze les voor verschillende acupunctuur opleidingen, gevorderde nascholing seminars, congressen en symposia in de VS, Canada, Scandinavië en andere landen in Europa, China en Taiwan. Sinds ze in 1995 actief lid is geworden van IVAS, is ze van 2002 tot 2008 voorzitter van IVAS geweest en is tot op heden voorzitter van de Examencommissie en lid van de Raad van Bestuur.

Linda houdt van het beoefenen van Chinese Veterinaire Geneeskunde in de praktijk, het lesgeven over Chinese geneeskunde, acupunctuur en het gebruik van Chinese kruiden voor gezelschapsdieren. Als er nog tijd over is in haar drukke schema, besteedt ze die graag met haar man, hun Friese paarden, de kat, twee honden, een Shetlander en een geit.

 

 Annette Denekamp – Acupuncturist, docent workshop ‘Voeding volgens de Vijf Elementen’

Na ruim 20 jaar als verpleegkundige en anesthesie-verpleegkundige in de westerse geneeskunde te hebben gewerkt, heb ik besloten mijn hart te volgen en ben ik gestart met de opleiding tot acupuncturist bij de TCMA in Amsterdam. Sinds 2010 ben ik werkzaam als acupuncturist, en vanaf juli 2014 bij Den Hoek.

Daarnaast ben ik als praktijkdocent verbonden aan de TCMA (acupunctuuropleiding).

Ik heb diverse bij- en nascholingen gevolgd, waaronder: Advanced life support, acupunctuur bij gynaecologische klachten en menopauze, Meridian Wave Acupuncture (is een speciale techniek die bij pijnklachten ingezet kan worden), Cosmetic and facial acupuncture en elektro-acupunctuur (ook dit pas ik veelvuldig toe bij pijnklachten). Intern bij Healthcare-Academy Den Hoek heb ik de Connectie-sensor cursus en de Lecher-antenne cursus gevolgd.

Verder heb ik in 2016 de scholing voor Dorn-therapeut gedaan. Dit is een subtiele manipulatietechniek waarmee diverse problemen en scheefstanden van de wervelkolom, het bekken en beenlengteverschil op subtiele maar effectieve manier behandeld kan worden. Deze methode is veilig en veel zachter dan bijvoorbeeld chiropractie.

Naast alle behandelmethodes die u wellicht kent van Den Hoek ben ik ook gespecialiseerd in de Chinese 5 elementen voedingsleer.