Het team

 Drs. Eric Laarakker – Holistisch dierenarts, oprichter en eigenaar van Healthcare-Academy Den Hoek

Eric Laarakker heeft sinds zijn afstuderen in 1992 aan de faculteit diergeneeskunde gewerkt als holistisch dierenarts en onderzoeker.

Tijdens zijn studie diergeneeskunde was Eric Laarakker al overtuigd dat, naast Westerse geneeskunde, ook andere behandelmethoden en -visies zoals Oosterse Geneeskunde essentieel zijn om een dier of mens in zijn totaliteit te helen. Daarom heeft hij na zijn studie diergeneeskunde ook nog de opleidingen Chiropraxie, Osteopathie, Manuele therapie, Fytotherapie, Klassieke homeopathie, Chinese acupunctuur, Japanse acupunctuur, neuraaltherapie en andere energetische behandelmethoden gevolgd en met succes afgerond.

De kennis en brede praktijkervaring in holistische diergeneeskunde die hij in de vele jaren heeft opgedaan, heeft zijn overtuiging en visie op dit vlak alleen maar verder ontwikkeld en verdiept.

In de loop van de jaren heeft Eric een holistisch protocol ontwikkeld waarin vele therapieën elkaar complementeren. Door dit holistische protocol zijn zowel vele paarden, honden, katten en andere kleine huisdieren, als mensen met succes behandeld nadat ze waren ‘opgegeven’ door de reguliere Westerse (dieren)artsen.

Eric is als onderzoeker nauw betrokken bij het internationale onderzoeksinstituut Water & Light BV. Water & Light doet onderzoek naar de gezondheid en kwaliteit van gewas en voeding voor mens en dier. In hun laboratorium is een technologisch platform ontwikkeld wat gespecialiseerd is in de rol van ‘biophotonics’, water, licht en Systeem-fysiologie in levenswetenschappen. Dit onderzoek wordt gekenmerkt door een multidisciplinair team van verschillende universiteiten en onderzoeksbedrijven. De focus hierbij ligt op het ontwikkelen van nieuwe concepten en baanbrekende verbeteringen in de reeds bestaande biofotonen-technologie.

Daarnaast is Eric als onderzoeker/ ontwikkelaar actief in het ontwikkelen van producten en nieuwe behandelmethoden in Systeemgeneeskunde. Zo heeft hij, naast nog andere medicaties, ook de Phytonics-reeks ontwikkeld. Een serie 100% natuurlijke gezondheidsproducten, in samenwerking met NML Health. (www.phytonicsmed.com)

Eric is docent bij verschillende opleidingsinstituten en geeft lezingen in zowel Nederland als in het buitenland. Hij is auteur van het boek ‘Paardentypen’ (2007), waarin hij de verschillende karaktertypen bij paarden beschrijft gebaseerd op de Chinese Vijf Elementen-leer. Het boek is verkrijgbaar in het Nederlands en het Engels. Hij is coauteur van het boek ‘Het tevreden paard’ (2009) dat gaat over paardenwelzijn in de praktijk.

Eric is een geïnspireerd mens, toegewijd aan het voortzetten van zijn activiteiten als holistisch dierenarts, onderzoeker, ontwikkelaar en docent. Daarnaast vindt hij het heerlijk om tijd met zijn gezin en vrienden door te brengen, alsook bosritten te maken op zijn Arabische volbloed-hengst Hassan.

Claudia de Gooijer-Kant – Coördinator en docent

Als coördinator is Claudia het eerste aanspreekpunt van de Healthcare-Academy Den Hoek voor cursisten, docenten en externe betrekkingen. Na haar HBO-opleiding Personeel & Organisatie werkte ze gedurende een aantal jaar bij o.a. Oostnet Taxi/ Connection (kwaliteitsproject) en Akzo Nobel Information Services (HRM-planning van SAP-consultants). Hierna is ze bij het familiebedrijf gaan werken en samen met haar vader heeft ze een autorijschool gerund tot het bedrijf werd overgenomen in 2001.

In 2000 begon er wat te kriebelen om de overstap te maken naar een op de holistisch gezondheidszorg gebaseerde praktijk en levensstijl, en begon ze daarom een HBO-opleiding Natuurgeneeskunde voor Dieren, die ze in 2007 met succes heeft afgerond. Tijdens deze opleiding ontmoette ze Eric Laarakker en raakte geïnspireerd door zijn innovatieve visie en holistische geneeskunde. In september 2001 begon ze als assistent voor de Holistische Praktijk voor dier en mens Den Hoek. In 2006 maakte ze de overstap van het werken voor de praktijk, naar  STEHD (Stichting Educatie Holistische Diergeneeskunde), waar ze de dagelijkse bedrijfsvoering deed. Nu is ze penningmeester en secretaris van deze stichting. In 2011 zijn de opleidingen van STEHD overgenomen door Healthcare-Academy Den Hoek en Claudia is daarmee ook coördinator van dit opleidingsinstituut geworden.

Naast het coördineren van de opleidingen is ze ook docent in de Connectie-sensor cursus en de Lecher-antenne cursus.

In 2015 is Claudia de HBO-opleiding Zen-Shiatsu in Amsterdam begonnen en is in juni 2019 afgestudeerd. Ze heeft haar eigen praktijk opgezet, genaamd Zencourage, voor Zen-Shiatsu en holistische gezondheidszorg, bij haar thuis in Ruinerwold. Ze houdt ervan om haar vrije tijd met familie, vrienden en haar dieren (paarden, mini varkens, honden, katten en een aantal kippen) door te brengen.

Aleid Hillebrand – Holistisch dierenarts, docent, veterinair acupuncturist en acupuncturist voor mensen.

Na mijn afstuderen als dierenarts in België ben ik naar het Verenigd Koninkrijk gegaan en heb een aantal jaar in Engeland en Wales gewerkt als regulier dierenarts voor gezelschapsdieren. Vanwege mijn gezondheid ben ik weer teruggekomen naar Nederland. Ik heb de voordelen van complementaire zorg zelf mogen ervaren en realiseerde me dat ik dat ook aan mijn patiënten wil aanbieden. Ik heb me daarom gespecialiseerd in TCM en acupunctuur voor dieren en ben daarna eveneens acupuncturist voor mensen geworden. Met de ervaringen die ik tijdens mijn ziekte en het herstelproces heb opgedaan, hoop ik ook mensen te kunnen helpen.

Eén van mijn interesses is voeding, omdat ik bij mijn eigen ziekte en herstel heb gemerkt wat voor een invloed voeding heeft. Ik heb daarom een Food Therapy Course (BeVAS) voor dieren gevolgd. Voeding speelt vaak een rol in het ontstaan van een disbalans in het lichaam, dus het kan ook gebruikt worden om de disbalans weer recht te zetten. Het is mooi om te zien dat soms al met kleine aanpassingen er grote verschillen kunnen optreden.

Een andere passie van me is “De Vijf Elementen”, ofwel de Wu Xing bij onze huisdieren. De Wu Xing is een stroming binnen de TCM en is gebaseerd op vijf elementen uit de natuur: Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water. Deze elementen zijn ook vertegenwoordigd in het lichaam. Bij elk element horen twee organen, naast nog veel andere kenmeren en dus ook karaktereigenschappen. Samen met Eric Laarakker heb ik een boek geschreven waarin de vijf verschillende karaktertypen bij honden, katten en konijnen worden besproken. De Nederlandse versie is te bestellen via deze link, of de Engelse versie via deze link.

Annette Denekamp – Acupuncturist, docent workshop ‘Voeding volgens de Vijf Elementen’

Na ruim 20 jaar als verpleegkundige en anesthesie-verpleegkundige in de westerse geneeskunde te hebben gewerkt, heb ik besloten mijn hart te volgen en ben ik gestart met de opleiding tot acupuncturist bij de TCMA in Amsterdam. Sinds 2010 ben ik werkzaam als acupuncturist, en vanaf juli 2014 bij Den Hoek.

Daarnaast ben ik als praktijkdocent verbonden aan de TCMA (acupunctuuropleiding).

Ik heb diverse bij- en nascholingen gevolgd, waaronder: Advanced life support, acupunctuur bij gynaecologische klachten en menopauze, Meridian Wave Acupuncture (is een speciale techniek die bij pijnklachten ingezet kan worden), Cosmetic and facial acupuncture en elektro-acupunctuur (ook dit pas ik veelvuldig toe bij pijnklachten). Intern bij Healthcare-Academy Den Hoek heb ik de Connectie-sensor cursus en de Lecher-antenne cursus gevolgd.

Verder heb ik in 2016 de scholing voor Dorn-therapeut gedaan. Dit is een subtiele manipulatietechniek waarmee diverse problemen en scheefstanden van de wervelkolom, het bekken en beenlengteverschil op subtiele maar effectieve manier behandeld kan worden. Deze methode is veilig en veel zachter dan bijvoorbeeld chiropractie.

Naast alle behandelmethodes die u wellicht kent van Den Hoek ben ik ook gespecialiseerd in de Chinese 5 elementen voedingsleer.

Thijs Tjaden – Woonbioloog en docent in de Lecher-antenne cursus

Tjaden woonbiologie bestaat vanaf het einde van de vorige eeuw (1999). Ik (Thijs Tjaden) (1965) ben dan 34 jaar oud en 5 jaar de eigenaar van ‘van Apeldoorn elektrotechniek’ . Een elektrotechnisch installatiebedrijf welke al sinds 1933 actief is in Haarlem en omgeving. Rond de eeuwwisseling bestaat dit bedrijf uit 4 medewerkers en ik zelf. Op een dag vertelt een klant een verhaal over het feit dat zijn woning een aantal jaar geleden is ontstoord door een woonbioloog.

Elektriciteitsleidingen en zendmasten, zo vertelde hij, konden de energie in een woning behoorlijk verstoren. Hij gaf het adres van de woonbioloog (oiko biologica uit Vlaardingen) Toen bleek dat dit bedrijf ook cursussen uitschreef om het vak van woonbioloog te leren, was de inschrijving hiervoor snel een feit.

De opleiding, was leerzaam en bijzonder interessant. Er werd in eerste instantie geleerd om met de Lecher-antenne te meten. Later werden de meer technische meetapparaten behandeld en werd uitgelegd hoe daar mee gemeten kon worden. Na deze opleiding was het plan geboren om hier zelf mee door te gaan. De naam Tjaden woonbiologie was snel gekozen en mijn helaas veel te vroeg gestorven broer Henk, draaide in een paar dagen de eerste website in elkaar.

Ik merkte dat er bijna geen collega’s waren in dit vak en dat er al helemaal geen woonbiologische materialen te krijgen waren op de Nederlandse markt. Er werden speciale stralingsarme telefoons en net-vrijschakelaars uit het buitenland gehaald. Meetapparatuur en afschermproducten volgden en weldra waren er meerdere bedrijven die zich met deze materie bezig gingen houden. De tijd was er kennelijk rijp voor.

De woonbiologie werkzaamheden begonnen in de loop der tijd uit te groeien tot een dagtaak. Dit werd steeds ingewikkelder te combineren met de werkzaamheden als installateur. Eind 2007 zijn de laatste 2 werknemers uit dienst gegaan en waren de elektrotechnische werkzaamheden weer prima te combineren met de woonbiologie. Het is een groot voordeel om beide disciplines te beheersen. Het gebeurt regelmatig dat na een woonbiologisch onderzoek er delen aan de elektrische installatie moeten worden aangepast. Van Apeldoorn elektrotechniek en Tjaden Woonbiologie staan beiden ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder hetzelfde nummer.

In het jaar 2011 kwam ik er steeds meer achter dat het ontstoren op de manier zoals ik het deed niet meer voor 100% toereikend was. Vaak als ik een woning had gebiosaneerd kreeg ik na enige tijd te horen van de bewoners of van de behandelend arts, dat er toch nog een belasting meetbaar was bij de bewoners.  Dit was en is nou juist mijn specialiteit. Kennelijk was het niet meer mogelijk om met al het draadloze geweld wat op ons wordt losgelaten op deze manier te blijven werken.

Een collega woonbioloog attendeerde mij in deze periode op een product wat gebruik maakt van het elektriciteitsnet. Dit product aangeschaft en veel getest en ingezet bij een aantal klanten waar de biosanering niet meer voldoende werkte. Ook met dit product was ik er nog niet. Een gedeelte van de straling in de woning aanwezig was ook hier nog steeds meetbaar bij de patiënten. Tot ik op een goeie dag van een goede vriend een grote zak met allemaal verschillende kleine kristallen kreeg. Hier ben ik eindeloos mee gaan experimenteren. Verschillende kristallen, allemaal met een andere vorm kunnen tenslotte bijna het hele elektromagnetische spectrum harmoniseren. Tenminste,  ..dat was het idee.

Na ruim een jaar van eindeloze experimenten kwam ik met het prototype ‘het bloempotje’. Letterlijk een bloempotje met een stekker eraan.

Een model wat nou niet bepaald de schoonheidsprijs wint, al waren er een heleboel mensen die dit juist heel speciaal vonden. Hier heb ik er een paar honderd van gemaakt en uitgezet bij een groep klanten die bijna zonder uitzondering allemaal erg enthousiast waren over de rust die dit in huis bracht. Ook vele artsen en therapeuten zagen de positieve effecten bij hun patiënten.

In februari 2013 hadden we alle grondstoffen compleet om de definitieve harmonisator te gaan bouwen. De kleien behuizing uit Makkum, de stekkervoet uit Haarlem, de kristallen uit de VS en een mooie bamboe doos uit het verre oosten. Een mooi product in een mooie verpakking. De vraag groeit gestaag en de assemblage gebeurt volledig handmatig in Bennbroek. De harmonisator heet de ‘OHRB’ Optimal Harmoniser for Restoring Balance en wordt uitgesproken als ‘orp’.  Het was de bedoeling om de OHRB onder de handelsnaam Sanctuary Essentials uit te laten groeien, maar er is begin 2016 voor gekozen om deze naam te gaan veranderen in BioZence.  Ook deze naam is weer toegevoegd aan onze VOF.

In Augustus 2019 hebben we, in de buurt van Haarlem, in Bennebroek, een winkelpand gekocht en vanaf oktober kunt u ons hier bezoeken.

Theo Hooijer – Woonbioloog en docent in de Lecher-antenne cursus

Na mijn 40e levensjaar heb ik mijn werk als zelfstandig agrarisch ondernemer beëindigd.
Na enkele jaren kwam ik in aanraking met de woonbiologie, dat sprak mij zo aan dat ik besloot daar mijn werk van te maken. Via de opleiding van Oiko-Biologica o.a. gegeven door Rob Tax en zijn dochter Astrid kreeg ik de vaardigheid van de Lecher antenne in de vingers en de vervolgcursus “Woonbiologie” maakte de opleiding tot professioneel woonbioloog compleet.
Zo begon ik mijn woonbiologisch bedrijf.
Daarna heb ik de 4-jarige opleiding tot Eco-therapeut bij het centrum voor Ecotherapie ( nu Center voor ECO intention) gevolgd bij Hans Andeweg waar ik in 2010 afstudeerde als professioneel EcoIntention Practitioner.
Dit was voor mij het moment om mijn bedrijf uit te breiden met de Resonantie Techniek.
Ondertussen heb ik “je hart als werkkamer” van Jellie Keuning gevolg als mede een blok Intuïtieve ontwikkeling bij Mens en Intuitie in Amersfoort en o.a. de Reconnection.
Veel van mijn vrije tijd gaat naar onderzoek in de relatie mens en gezondheid in vele facetten.

Winkelwagen
Scroll naar boven

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten