Het team

 Drs. Eric Laarakker – Holistisch dierenarts, oprichter en eigenaar van Healthcare-Academy Den Hoek

Eric Laarakker heeft sinds zijn afstuderen in 1992 aan de faculteit diergeneeskunde gewerkt als holistisch dierenarts en onderzoeker.

Tijdens zijn studie diergeneeskunde was Eric Laarakker al overtuigd dat, naast Westerse geneeskunde, ook andere behandelmethoden en -visies zoals Oosterse Geneeskunde essentieel zijn om een dier of mens in zijn totaliteit te helen. Daarom heeft hij na zijn studie diergeneeskunde ook nog de opleidingen Chiropraxie, Osteopathie, Manuele therapie, Fytotherapie, Klassieke homeopathie, Chinese acupunctuur, Japanse acupunctuur, neuraaltherapie en andere energetische behandelmethoden gevolgd en met succes afgerond.

De kennis en brede praktijkervaring in holistische diergeneeskunde die hij in de vele jaren heeft opgedaan, heeft zijn overtuiging en visie op dit vlak alleen maar verder ontwikkeld en verdiept.

In de loop van de jaren heeft Eric een holistisch protocol ontwikkeld waarin vele therapieën elkaar complementeren. Door dit holistische protocol zijn zowel vele paarden, honden, katten en andere kleine huisdieren, als mensen met succes behandeld nadat ze waren ‘opgegeven’ door de reguliere Westerse (dieren)artsen.

Eric is als onderzoeker nauw betrokken bij het internationale onderzoeksinstituut Water & Light BV. Water & Light doet onderzoek naar de gezondheid en kwaliteit van gewas en voeding voor mens en dier. In hun laboratorium is een technologisch platform ontwikkeld wat gespecialiseerd is in de rol van ‘biophotonics’, water, licht en Systeem-fysiologie in levenswetenschappen. Dit onderzoek wordt gekenmerkt door een multidisciplinair team van verschillende universiteiten en onderzoeksbedrijven. De focus hierbij ligt op het ontwikkelen van nieuwe concepten en baanbrekende verbeteringen in de reeds bestaande biofotonen-technologie.

Daarnaast is Eric als onderzoeker/ ontwikkelaar actief in het ontwikkelen van producten en nieuwe behandelmethoden in Systeemgeneeskunde. Zo heeft hij, naast nog andere medicaties, ook de Phytonics-reeks ontwikkeld. Een serie 100% natuurlijke gezondheidsproducten, in samenwerking met NML Health. (www.phytonicsmed.com)

Eric is docent bij verschillende opleidingsinstituten en geeft lezingen in zowel Nederland als in het buitenland. Hij is auteur van het boek ‘Paardentypen’ (2007), waarin hij de verschillende karaktertypen bij paarden beschrijft gebaseerd op de Chinese Vijf Elementen-leer. Het boek is verkrijgbaar in het Nederlands en het Engels. Hij is coauteur van het boek ‘Het tevreden paard’ (2009) dat gaat over paardenwelzijn in de praktijk.

Eric is een geïnspireerd mens, toegewijd aan het voortzetten van zijn activiteiten als holistisch dierenarts, onderzoeker, ontwikkelaar en docent. Daarnaast vindt hij het heerlijk om tijd met zijn gezin en vrienden door te brengen, alsook bosritten te maken op zijn Arabische volbloed-hengst Hassan.

 

Claudia de Gooijer-Kant – Coördinator en docent

Als coördinator is Claudia het eerste aanspreekpunt van de Healthcare-Academy Den Hoek voor cursisten, docenten en externe betrekkingen. Na haar HBO-opleiding Personeel & Organisatie werkte ze gedurende een aantal jaar bij o.a. Oostnet Taxi/ Connection (kwaliteitsproject) en Akzo Nobel Information Services (HRM-planning van SAP-consultants). Hierna is ze bij het familiebedrijf gaan werken en samen met haar vader heeft ze een autorijschool gerund tot het bedrijf werd overgenomen in 2001.

In 2000 begon er wat te kriebelen om de overstap te maken naar een op de holistisch gezondheidszorg gebaseerde praktijk en levensstijl, en begon ze daarom een HBO-opleiding Natuurgeneeskunde voor Dieren, die ze in 2007 met succes heeft afgerond. Tijdens deze opleiding ontmoette ze Eric Laarakker en raakte geïnspireerd door zijn innovatieve visie en holistische geneeskunde. In september 2001 begon ze als assistent voor de Holistische Praktijk voor dier en mens Den Hoek. In 2006 maakte ze de overstap van het werken voor de praktijk, naar  STEHD (Stichting Educatie Holistische Diergeneeskunde), waar ze de dagelijkse bedrijfsvoering deed. Nu is ze penningmeester en secretaris van deze stichting. In 2011 zijn de opleidingen van STEHD overgenomen door Healthcare-Academy Den Hoek en Claudia is daarmee ook coördinator van dit opleidingsinstituut geworden.

Naast het coördineren van de opleidingen is ze ook docent in de Connectie-sensor cursus en de Lecher-antenne cursus.

In 2015 is Claudia de HBO-opleiding Zen-Shiatsu in Amsterdam begonnen en is in juni 2019 afgestudeerd. Ze heeft haar eigen praktijk opgezet, genaamd Zencourage, voor Zen-Shiatsu en holistische gezondheidszorg, bij haar thuis in Ruinerwold. Ze houdt ervan om haar vrije tijd met familie, vrienden en haar dieren (paarden, mini varkens, honden, katten en een aantal kippen) door te brengen.

 

Drs. Aleid Hillebrand – Holistisch dierenarts, docent en  contextuele & organisatorische ondersteuning bij Healthcare-Academy Den Hoek

Na het afstuderen aan de faculteit diergeneeskunde van de Universiteit van Gent in België, is Aleid naar het Verenigd Koninkrijk gegaan en heeft daar als dierenarts voor gezelschapsdieren in een aantal verschillende praktijken in Engeland en Wales gewerkt. Helaas dwong haar gezondheid ertoe om te stoppen met werken, maar dit bracht wel de mogelijkheid om de holistische therapieën zelf aan den lijve te ondergaan. Na weer voor een groot deel hersteld te zijn, besloot ze de IVAS opleiding Veterinaire acupunctuur te gaan doen. Omdat ze zo geïnspireerd en enthousiast was geworden door de Oosterse filosofie en acupunctuur, is ze in 2017 aan de TCMA opleiding acupunctuur (voor mensen) begonnen om nog meer hierover te leren en om uiteindelijk ook mensen te kunnen behandelen.

Ze is werkzaam als holistisch dierenarts voor gezelschapsdieren, met name honden, katten en konijnen en geniet er van het positieve effect van acupunctuur en de holistische behandeling bij deze dieren. Twee dagen per week werkt ze op de praktijk Den Hoek. Daarnaast ondersteunt ze Claudia bij het werk voor de Healthcare-Academy als er extra hulp nodig is.

Ze geeft af en toe gastlessen anatomie en pathologie voor het Wellant college voor de paraveterinaire studenten en houdt af en toe lezingen. De meeste recente lezingen waren ‘Karaktertypen, de Vijf Elementen bij hond, kat en konijn’ en ‘Acupunctuur en neurofysiologie’. Andere onderwerpen waren o.a. ‘vaccineren en titerbepaling’ en ‘Ziekte van Lyme, CVS/ ME, fibromyalgie, hypothyreoïdie’ samen met Eric Laarakker.

1992 – 1998 Diergeneeskunde (RUG – België)
2014 Lecher-antenne cursus
2015 Connection sensor cursus
2015 – 2017 IVAS Veterinaire Acupunctuur
2017 – present TCMA Acupunctuur

 

Dr. Linda Boggie – Veterinair acupuncturist (CVA, FAAVA), Cursus-coördinator en docent TCM opleidingen (Veterinaire Acupunctuur, Veterinaire Chinese Kruiden opleiding, Voeding-therapie)

Dr. Linda Boggie studeerde in 1987 af aan de Colorado State University College of Veterinary Medicine (VS). In 1995 werd zij gediplomeerd veterinair acupuncturist bij de International Veterinary Acupuncture Society (IVAS) en begon acupunctuur toe te passen in haar dagelijkse praktijk voor gezelschapsdieren. In 2004 rondde ze de opleiding Chinese Kruiden af aan het Chi Instituut. In 2014 werd zij ‘Fellow’ bij de American Academy of Veterinary Acupuncturists.

In 2003 verhuisde Linda naar Nederland en heeft samen met haar man, gespecialiseerd in tandheelkunde en orthopedie voor gezelschapsdieren, een integratieve praktijk in Deventer. Sinds 1998 geeft ze les voor verschillende acupunctuur opleidingen, gevorderde nascholing seminars, congressen en symposia in de VS, Canada, Scandinavië en andere landen in Europa, China en Taiwan. Sinds ze in 1995 actief lid is geworden van IVAS, is ze van 2002 tot 2008 voorzitter van IVAS geweest en is tot op heden voorzitter van de Examencommissie en lid van de Raad van Bestuur.

Linda houdt van het beoefenen van Chinese Veterinaire Geneeskunde in de praktijk, het lesgeven over Chinese geneeskunde, acupunctuur en het gebruik van Chinese kruiden voor gezelschapsdieren. Als er nog tijd over is in haar drukke schema, besteedt ze die graag met haar man, hun Friese paarden, de kat, twee honden, een Shetlander en een geit.

 

 Annette Denekamp – Acupuncturist, docent workshop ‘Voeding volgens de Vijf Elementen’

Na ruim 20 jaar als verpleegkundige en anesthesie-verpleegkundige in de westerse geneeskunde te hebben gewerkt, heb ik besloten mijn hart te volgen en ben ik gestart met de opleiding tot acupuncturist bij de TCMA in Amsterdam. Sinds 2010 ben ik werkzaam als acupuncturist, en vanaf juli 2014 bij Den Hoek.

Daarnaast ben ik als praktijkdocent verbonden aan de TCMA (acupunctuuropleiding).

Ik heb diverse bij- en nascholingen gevolgd, waaronder: Advanced life support, acupunctuur bij gynaecologische klachten en menopauze, Meridian Wave Acupuncture (is een speciale techniek die bij pijnklachten ingezet kan worden), Cosmetic and facial acupuncture en elektro-acupunctuur (ook dit pas ik veelvuldig toe bij pijnklachten). Intern bij Healthcare-Academy Den Hoek heb ik de Connectie-sensor cursus en de Lecher-antenne cursus gevolgd.

Verder heb ik in 2016 de scholing voor Dorn-therapeut gedaan. Dit is een subtiele manipulatietechniek waarmee diverse problemen en scheefstanden van de wervelkolom, het bekken en beenlengteverschil op subtiele maar effectieve manier behandeld kan worden. Deze methode is veilig en veel zachter dan bijvoorbeeld chiropractie.

Naast alle behandelmethodes die u wellicht kent van Den Hoek ben ik ook gespecialiseerd in de Chinese 5 elementen voedingsleer.

 

 Dr. Dietrich Graf von Schweinitz – Veterinair acupuncturist, docent voor de Veterinaire Acupunctuur opleiding

Dietrich studeerde in 1982 af als dierenarts aan de Universiteit van Georgia (VS) en werkte daarna in Maryland in een praktijk tot 1986. Hij verhuisde naar het Verenigd Koninkrijk en begon zijn eigen praktijk in Guildford in 1989. Zijn interesse in acupunctuur begon al in de VS en werd in 1998 IVAS-gecertificeerd veterinair acupuncturist. Hij is voorzitter geweest van de ABVA (Association of British Veterinary Acupuncturists) en is daar nog steeds actief als Directeur Onderwijs. Hij is ook actief geweest in de Onderwijscommissie en de Raad van Bestuur van de IVAS.

Dietrich heeft nu een tweedelijns verwijskliniek voor acupunctuur naast zijn verplichtingen als docent. Hij heeft baanbrekende onderzoeken gedaan en gepubliceerd naar het thermografisch monitoren van autonome reacties op acupunctuur bij paarden met chronische pijn-syndromen, en in naald-elektromyografische registratie van myofasciale triggerpoints bij paarden. (Acupunc in Med, & Vet Clinics of NA, Equine Practice). Recentere publicaties van Dietrich zijn “Electro-acupuncture for nerve injury in the horse” in Equine Vet Educ. 2014, en “Acupuncture for pain control” in Robinson & Sprayberry’s Current Therapy in Equine Medicine, 7th ed., 2015.

 
Dr. Edwin Lipperts – Apotheker, Chinese fytotherapeut, docent voor de Veterinair Chinese Kruiden opleiding

Drs. Edwin Lipperts is gediplomeerd apotheker en Chinese fytotherapeut. Hij studeerde Farmacie aan de Universiteit van Utrecht en vervolgde daarna zijn opleiding met een twee jaar durende Postdoctorale Apothekersopleiding die hij in 1994 afrondde en sindsdien werkt hij als apotheker. Hij heeft ook een 3-jarige TCM fytotherapie opleidingen gedaan bij het OTCG (Antwerpen, België). Edwin is eigenaar van de NatuurApotheek, EuroherbsPharmacy en Sanjiao.

 

 Dr. Ellen Kral – Veterinair acupuncturist, docent voor de Veterinaire Acupunctuur opleiding

Na haar afstuderen als paardenarts aan de faculteit diergeneeskunde (Universiteit van Utrecht) in 1993, begon Ellen aan de 3-jarige opleiding acupunctuur voor mensen en werd daarna in 1997 IVAS gecertificeerd veterinair acupuncturist. Vervolgens deed ze nog verschillende opleidingen zoals osteopathie, chiropraxie, cranio-sacraal therapie, alsook Oosterse therapie vormen zoals TCM Kruiden en Shiatsu.

Naast deze studies, volgde ze ook vele cursussen waarmee haar kennis van TCM en TCVM verder ontwikkelde terwijl ze steeds in 100% TCVM paardenpraktijken werkte. Naast haar werk in de praktijk vindt Ellen het leuk om les te geven in de Veterinaire Acupunctuur opleiding bij Healthcare-Academy Den Hoek.

 

Dr. Ina Gösmeier – Veterinair acupuncturist, veterinair Chinese Kruiden specialist, docent voor de Veterinaire Acupunctuur opleiding
Praktiserend dierenarts en dressuurruiter, gekwalificeerd acupuncturist en gekwalificeerd Veterinair Chinese Kruiden specialist (Chi Instituut (VS) en China National Society of TCVM).
Dr. Gösmeier studeerde diergeneeskunde aan de Universiteit van Giessen (Duitsland), waarna ze in een praktijk voor paarden en gezelschapsdieren is gaan werken. Ze werd vervolgens gekwalificeerd veterinair acupuncturist en volgde daarna een opleiding in Chinese kruiden aan universiteiten in China en Zwitserland.
Dr. Gösmeier heeft sinds 1990 haar eigen tweedelijns verwijskliniek voor Traditionele Chinese Veterinaire Geneeskunde en in 2002 behaalde zij ook de kwalificatie voor Wings Kinesiologie voor dieren.
Ina Gösmeier heeft zelf deelgenomen in de Grand Prix dressuur en behaalde in 1989 de kwalificatie ‘Master in Horse Breeding and Management’. Dankzij haar zeer uitgebreide praktische ervaring is zij een veelgevraagde auteur en docent in zowel Duitsland als daarbuiten. Ze heeft vier specialistische boeken geschreven en bijgedragen aan vele artikelen voor vakbladen voor paardrijden en diergeneeskunde.
Sinds 2008 geeft Dr. Gösmeier ook les aan de Qi Academy in de toepassing van Chinese kruiden voor dierenartsen; dit heeft geleid tot het behalen van haar kwalificatie van Gecertificeerd Veterinair Herboloog. Ze geeft ook les in veterinaire acupunctuur aan dierenartsen aan verschillende universiteiten en geeft regelmatig les in Groot-Brittannië, Ierland en de VS.
Sinds 2002 is Ina Gösmeier verantwoordelijk voor de paarden van de Duitse teams bij kampioenschappen, waar het aan haar is om de gezondheid, het welzijn en de prestaties van de paarden optimaal te houden, waarbij ze naturopathische methoden gebruikt.

 

Dr. Katja Görts – Holistisch dierenarts, docent voor de Veterinaire Acupunctuur opleiding

Praktiserend holistisch dierenarts, chiropraxie, acupunctuur en kinesiologie.

Katja Görtz heeft diergeneeskunde aan de Universiteit van Hannover gestudeerd. Na het afronden van deze studie in 1999 heeft ze een aantal jaar in de industrie gewerkt. Ze heeft de opleiding chiropraxie voor dieren bij de Backbone Academy gevolgd en de Veterinaire Acupunctuur bij GERvas en deze laatste in 2009 afgerond. Naast haar werk in de praktijk is ze ook docent bij de Backbone Academy en heeft ook de opleiding WINGS-kinesiologie voor dieren (WINGS®Tierkinesiologin) in 2010 met succes afgerond.

Katja is een fan van versatility horsemanship. Ze heeft zelf een 20 jaar oude Zweibrücker merrie die in alle disciplines op L-niveau succesvol is.

 

Peter den Dekker – Docent Chi Kung/ Still Dynamics

Peter den Dekker (1958, Den Haag) geeft sinds 1985 les. Hij geeft Chi Kung en Da Cheng Chuan trainingen in Nederland, Oostenrijk, Portugal, Duitsland, Zwitserland, Finland en Italië. Hij is schrijver van het boek The Dynamics of Standing Still.

Peter gebruikt Chi Kung als methode om lichaamsstructuur en gezondheid te verbeteren. Veel van zijn studenten zijn professionele musici, dansers en theatermakers. Hij heeft speciale trainingen voor mensen met zwakke weerstand en is een veel-gezochte gastdocent bij opleidingsinstituten en congressen. Gedurende bijna twintig jaar studeerde en trainde hij Chi Kung en Da Cheng Chuan bij sifu Lam Kam-Chuen.

Peter is docent en hoofddocent bij verschillende Shiatsu- en Oosters Preventieve Geneeskunst scholen. Gedurende 20 jaar heeft hij in een (Japanse) acupunctuur praktijk in Amsterdam gewerkt. Bij Healthcare-Academy Den Hoek geeft Peter les in de Veterinaire Acupunctuur opleiding en organiseert speciale Chi Kung trainingsdagen. Peter woont met zijn partner en dochter afwisselend in Amsterdam, Dalfsen en Portugal.

 

Drs. Peter Kruithof – TCM-specialist en -behandelaar, docent voor de Veterinaire Chinese Kruiden opleiding

Drs. Peter Kruithof is een TCM-specialist en -behandelaar. Hij heeft Chinees gestudeerd, alsook Chinese Geneeskunde (in de Chinese taal) bij de Shan Dong Universiteit voor Chinese Geneeskunde in China gedurende een periode van bijna 7 jaar.

 

Petra Tjeertes – Acupuncturist, Fytotherapeut, coach, docent voor de Veterinaire Chinese Kruiden opleiding

Petra Tjeertes is een gediplomeerd acupuncturist, fytotherapeut en coach en werkt als TCM-therapeut in zowel haar eigen praktijk sinds 2009, als in de TCM-praktijk van haar vader.

 

 Drs. Viviane Miellet – Holistisch dierenarts, docent-assistent voor de Veterinaire Acupunctuur opleiding

Drs. Viviane Miellet studeerde in 2002 af aan de faculteit diergeneeskunde (Universiteit van Utrecht). Terwijl ze in een praktijk voor gezelschapsdieren werkte, heeft ze sinds 2009 verschillende manuele opleidingen gedaan voor mens en dier. Vanaf 2014 heeft ze haar eigen integratieve dierenartspraktijk in Schoorl waar ze naast acupunctuur ook Animal Normalization Therapy doet, een techniek ontwikkeld door Patricia Kortekaas, een fysiotherapeut uit Oregon (VS). Viviane heeft in 2014 de IVAS Veterinaire acupunctuur opleiding afgerond en is sinds 2015 IVAS gecertificeerd.