Gebruik van de Lecher-antenne in de holistische praktijk

De Lecher-antenne kan met zijn magnetische polen, wanneer afgestemd op de juiste golflengte van een bepaald orgaan, de energiesterkte van dat orgaan bepalen. De mate waarin de energiesterkte afwijkt van de standaard, is indicatief voor de disbalans van het orgaan.

Het is mogelijk om in korte tijd veel informatie te verzamelen over organen, weefsels, ontstekingshaarden, emoties, parasieten bepaalde aandoeningen en nog veel meer met de Lecher-antenne. Ook pijnlijke plekken en blokkades zijn nauwkeurig te lokaliseren.

Gedurende de cursus wordt er ook aandacht geschonken aan het gebruik van de Lecher-antenne in de woonbiologie en zijn toepassingsmogelijkheden. Hieronder worden een aantal medisch relevante toepassingen beschreven.

Toepassing in de acupunctuur
Met behulp van de Lecher-antenne kunnen zowel blokkades als de hoeveelheid energie .in de meridianen opgespoord worden. Ook kunt u met de Lecher-antenne therapeutische punten vinden. De Lecher-antenne is één van de weinige instrumenten die pijnpunten exact kan lokaliseren op het lichaam.

Toepassing in de neuraaltherapie
De neuraaltherapie houdt zich bezig met het opsporen van stoorvelden. Het doormeten van het organisme met de Lecher-antenne levert een aantal waarden op, die kunnen duiden op stoorvelden. Deze stoorvelden zijn direct met de Lecher-antenne te vinden en ter plekke te behandelen.

Toepassing in de manuele therapieën
Met behulp van de Lecher-antenne kunnen pijnpunten en blokkades in de wervelkolom heel nauwkeurig gelokaliseerd en gediagnosticeerd worden. Zo kan de Lecher-antenne worden gebruikt om oorzaken van bewegingsproblemen te achterhalen, om
daarna de juiste therapie in te kunnen zetten (al dan niet met behulp van manipulatie).

Medicinale toepassing in de homeopathie & fytotherapie
De Lecher-antenne kan een bevestiging geven van de keuze en werking van een bepaald middel.