Lezing Paardeniriscopie

Donderdag 14 november 2019 van 19.30 uur t/m 21.45 uur

Het paarden oog is een boeiend orgaan. Het kan ons veel vertellen over de innerlijke gesteldheid van het paard. Elk oog heeft zijn eigen tekeningen die door het leven heen veranderen. Het oog is daarmee een spiegel van lichaam en ziel.

Het oog is verbonden met de zenuwen in het lichaam en wanneer er een disbalans is in het paardenlichaam zul je een verandering in het oog zien.

De iris bestaat uit bindweefsel met ongeveer 28.000 zenuw-uitgangen die allemaal verbonden zijn met de hersenen. De hersenen ontvangen voortdurende informatie over de organen en rekent deze informatie om in de iris markeringen. Wanneer er een verandering van zenuwprikkel is verandert er in het oog ook iets.

Met iriscopie kun je letterlijk IN het paard ‘kijken’ en aangeven waar het probleem zich bevindt, of waar naar alle waarschijnlijkheid een probleem aan het ontstaan is. Ook laat het oog oude blessures zien; deze blessures kunnen van invloed zijn op het huidige gedrag van het paard. Naast dat het laat zien waar een disbalans in het lichaam zich bevindt, kan iriscopie ook meer vertellen over de aanleg en het karakter van het paard.

Het uitlezen van het oog (de iris) kan informatie geven over o.a:

  • Karakter en aanleg van het paard
  • Spijsvertering
  • Organen
  • Spieren
  • Stress

Gedurende deze twee uur durende presentatie neemt Annette Timmer je mee in de wereld de paarden iriscopie. Aan de hand van vele foto’s uit de praktijk gaat ze in op de basis principes van iriscopie en legt ze uit wat iriscopie voor je kan betekenen als aanvulling op de dagelijkse praktijk of training met je paard(en).

Spreekster: Annette Timmer, zie www.paardeniriscopie.nl

Tijd: 19.30 – 21.45 uur, inclusief korte koffie/thee pauze (zaal open vanaf 19 uur)

Kosten: 15,- euro p.p. (vooraf aanmelden, vol = vol)

Locatie: Den Hoek, Bisschopsweg 2, 3732 HW De Bilt