Eet je Fit met voeding volgens de Vijf Elementen

Zaterdag 14 september

Ziet u ook door de bomen het bos niet meer? De laatste jaren zijn we overspoeld met verschillende diëten. Maar zijn we er nou echt fitter en gezonder van geworden?

De cursusdag voeding volgens de Vijf elementen is geen dieet, maar u leert op een andere manier naar voeding te kijken. U krijgt inzicht in de visie waarom volgens de Chinese geneeskunde  goede voeding voor iedereen en per situatie anders is.

De Vijf Elementenleer komt uit de Chinese geneeskunde. In het oude China wisten ze al lang dat goede voeding de basis is om je fit te voelen. En dat je door het eten van specifieke voedingsmiddelen je klachten kunt verminderen, of helemaal laten verdwijnen. Daarnaast gaat de Vijf Elementenleer ervan uit dat goede gezonde voeding niet voor iedereen hetzelfde is. Zo voelt een ”aardetype” zich van nature al tot heel andere voedingsmiddelen aangetrokken dan een bijvoorbeeld een ”houttype”. En dat is niet voor niets.

Als je eet wat goed voor je is, zul je merken dat je lichaam daar blij van wordt en verdwijnen klachten zoals een opgezette buik, concentratieproblemen, spijsverteringsklachten, vermoeidheid, spierkrampen, etc…. 

Wat gaan we behandelen in de cursus:

  • uitleg over de Vijf Elementen: Aarde, Metaal, Water, Hout en Vuur
  • kwaliteiten van voeding volgens de Chinese geneeswijzen
  • verschillen met de Westerse visie op voeding
  • uitleg over verteringsklachten
  • ‘tips & tricks’ hoe het aanpassen van voeding kan helpen om verteringsklachten te verminderen of verhelpen en je fit(ter) te voelen.
  • Een aantal interactieve oefeningen met de Vijf Elementen en voeding.

De cursus wordt gegeven door Annette Denekamp. Zij is al jaren werkzaam als humaan therapeut binnen het team van de Holistische Praktijk voor Dier en Mens Den Hoek.  Wilt u meer over Annette lezen? Kijk dan op de pagina ‘het team’ op onze website.

Datum: zaterdag 14 september 2019, van 10.00 uur t/m 16.00 uur

De cursusdag kost 100,- euro (vrijgesteld van BTW). Dit is inclusief lesmateriaal, koffie/thee en een kleine lunch op basis van natuurvoeding.

Locatie: Cursusruimte Den Hoek, Bisschopsweg 2, 3732 HW De Bilt