Lecher-antenne vervolgcursus Woonbiologie

De eerstvolgende 4daagse cursus wordt georganiseerd op 8, 9, 29 en 30 januari 2021 (2 lesweekenden op vrijdag, zaterdag). De lestijden zijn van 12.00 uur t/m 17.30 uur. Klik hier om direct in te schrijven.

Kennis en ervaring met de Lecher-antenne is vereist (basiscursus), de rest leert u van Thijs en Theo!

Theo

Thijs

In 2 blokken van 2 dagen leert u van de ervaren woonbiologen Thijs Tjaden en Theo Hooijer de ins en outs van de Woonbiologie-praktijk. Ervaringsgerichte lessen worden afgewisseld met bijbehorende theorie.

Een woonbioloog onderzoekt de woning en de omgeving hiervan op ziekmakende eigenschappen, met als doel de woning ‘gezond’ te maken. Het vak van woonbioloog leer je vooral in de praktijk. Er zijn verschillende opleidingen te volgen om woonbioloog te worden. Ongelooflijk belangrijk als basis, maar het is net als met de meeste beroepen: je leert een aantal basisbegrippen en regels, maar de finishing touch leer je vanuit de praktijk. Vandaar dat wij gekozen hebben voor de combinatie van theorie met ervaringsgerichte praktijklessen.  

Tijdens de 4-daagse vervolgcursus gaan we, naast het meten met de Lecher-antenne, ook meten met meetinstrumenten die de elektrische-, magnetische- en elektromagnetische velden kunnen meten. De eerste twee dagen gaan we dieper in op de theorie van alle verschillende te meten velden en tijdens het tweede lesweekend gaan we bij één van de cursisten de woning doormeten.

U leert een woning door te meten in vele verschillende lagen.

  1. De statische elektrische en magnetische velden
  2. De invloed van de verschillende velden op te persoon uitgedrukt in lichaamsspanning
  3. De hoogte van de magneetvelden
  4. De hoogte van de elektrische velden
  5. De hoogte van de elektromagnetische velden
  6. De aanwezigheid van diverse kosmische- en aard energieën  (aardstralen)
  7. De noodzaak van goede ventilatie en bouwmaterialen

Ook wordt geleerd om oplossingen te vinden na het uitvoeren van de metingen. Dit kan gebeuren door:

  1. Afscherming van diverse stralingsbronnen
  2. Elimineren van diverse stralingsbronnen
  3. Harmoniseren van diverse stralingsbronnen.

Het is gebleken dat naast het weghalen of afschermen van stralingsbronnen het harmoniseren van de energie van groot belang is. Bewoners ervaren vaak onbewust een grote rust in de woning wanneer een harmonieuze energie in de woning aanwezig is.

Tijdens de cursus leert u hoe u dit met de Lecher-antenne kunt meten en zult u ontdekken dat de Lecher antenne een onmisbaar instrument binnen de woonbiologie is!

Lokatie
Cursusruimte Den Hoek, Bisschopsweg 2, 3732 HW De Bilt, Nederland. In het 2e lesweekend is 1 lesdag op lokatie.

Taal
Nederlands

Cursusduur en Studiebelasting
De cursus bestaat uit 4 lesdagen (van 12.00 uur t/m 17.30 uur), waarin zowel theorie als praktische vaardigheden met betrekking tot de woonbiologie-praktijk aan bod komen. Tussen de lesblokken in wordt van de cursist verwacht zelf actief te gaan oefenen om de benodigde ervaringen op te doen. Reken daarom wel op een gemiddelde studiebelasting van 50 uur voor deze cursus (lessen, theorie en praktische oefening, verspreid over een periode van 2 maanden). Na afronding ontvangt u een deelnamecertificaat.

Prijs
600,- euro. Dit is inclusief koffie/thee faciliteiten en cursusdocumentatie.

Docenten
Thijs Tjaden en Theo Hooijer

Klik hier om direct in te schrijven.

Lees hier meer over onze Corona-maatregelen.